Elektrische installatie van de toekomst

EFFICIËNT – HANDIG – VOORAF GETEST – VEILIG

Productcatalogus

Elektrische installatie van de toekomst

Voor elektrische installaties bieden onze geprefabriceerde plattekabelsystemen efficiëntie, gemak en veiligheid, met geteste verbindingen die fouten zo goed als uitsluiten. Ideaal voor grootschalige projecten en e‑mobiliteitsinstallaties.

Prefabricage is de toekomst van elektrische installatie

Prefabricage is de toekomst van elektrische installatie

De voordelen

 • Efficiënt
  De installatie wordt tot een absoluut minimum beperkt.
 • Handig
  Op locatie gewoon aansluiten zoals gepland.
 • Vooraf getest
  De contactpunten worden standaard meerdere keren getest.
 • Veilig
  Fouten zijn praktisch uitgesloten.
Dr. Tamas Onodi
Dr. Tamas OnodiCEO Woertz AG
Lees verder
“In de elektrische installatie van de toekomst worden alle aansluitingen geprefabriceerd op de bouwplaats afgeleverd, zodat het systeem op de bouwplaats alleen nog maar volgens plan in elkaar hoeft te worden gestoken.

De juistheid van de aansluitingen wordt in de fabriek gegarandeerd en het montageproces laat geen verkeerde aansluitingen toe. Dit betekent dat de expertise op locatie tot een minimum wordt beperkt op het gebied van elektrotechniek, namelijk de mechanische bevestiging.” 
prefab titel min
prefabricage getest min
prefabricage geprefabriceerd min
prefabricage geïnstalleerd min

Efficiëntie en veiligheid

Woertz levert complete plattekabelgoten met voorgemonteerde, gelabelde en geteste toevoer- en lasdozen op de bouwplaats, die vervolgens alleen nog maar volgens de planning van de installateur hoeven te worden gemonteerd en aangesloten. Hierdoor zijn er geen grote planningen op de bouwplaats nodig en wordt de kans op fouten aanzienlijk verkleind.

Dit versnelt de elektrische installatie drastisch en verlaagt de kosten aanzienlijk, vooral bij grote projecten met repeterende ruimtes en talrijke verdiepingen.

Eenvoudige planning – klassiek of digitaal met BIM

De kabelstuklijst voor de prefabricage kan rechtstreeks uit de BIM-software worden geëxporteerd met behulp van de Woertz-BIM-gegevens uit de webcatalogus, of in een tabel worden ingevoerd.

Prefabricage met platte kabel t.o.v. insteekbare elektrische installatie

De geprefabriceerde plattekabelmethode is energiezuiniger, veiliger, sneller en goedkoper dan een insteekbare elektrische installatie.

Bij een insteekbare elektrische installatie wordt de stroom geleidende hoofdkabel onderbroken en wordt de stroom geleid via meerdere contactpunten van een stekkerverbinding (kabelstekker, stekkerbus, buskabel). Dit resulteert in een aanzienlijk verlies van spanning/stroom. Contactpunten zijn altijd zwakke punten. Vooral in serie geplaatste contactpunten resulteren bij een fout in een grootschalige storing. Bovendien zijn aansluitkabels meestal alleen verkrijgbaar in standaardlengtes, wat leidt tot onnodige kabellengten.

Bij de plattekabelmethode wordt de stroomgeleidende hoofdkabel niet onderbroken. Een optimale stroomdoorgang is altijd gegarandeerd. Storingen op een contactpunt hebben alleen invloed op dat ene contactpunt en niet op het hele systeem. De aftakkingen kunnen overal op de kabel worden gemaakt. Er zijn geen overbodige lengtes. Extra aftakkingen kunnen op elk moment worden toegevoegd. De geprefabriceerde plattekabelmethode is ook sneller te installeren en eenvoudiger te plannen dan de insteekbare elektrische installatie met zijn vele kabels en stekkers. 

Video afspelen over woertz vorkonfektion v2 tumbnail de min

Toepassingsvoorbeelden prefabricage

Geprefabriceerde installatie van platte kabels

De geprefabriceerde kabelgoten voor DALI, KNX of Power worden op tijd op de bouwplaats geleverd en zijn al meermaals getest en gelabeld. 

Ze hoeven alleen nog maar te worden bevestigd en aangesloten op de verbruikers.

prefabricage min

Geprefabriceerde lasdozen met voorgemonteerde uitgangskabels naar de laadstations besparen tot 300% installatietijd. De lasdozen kunnen ook voorgemonteerd worden op de platte kabels. Dit betekent dat de kabel alleen nog met de klemmen aan de muur bevestigd hoeft te worden en de al gestripte uitgangskabel aangesloten moet worden op de laadstations.

geprefabriceerde emobility
Referentieprojecten