Gotthard basistunnel

Noodverlichting en tijdelijke bouwplaatsverlichting

Projectbeschrijving:

Zwitserland schrijft tunnelbouwgeschiedenis met de Gotthard-basistunnel. Met 57 kilometer is de Gotthardtunnel de langste tunnel ter wereld. Dit stelt hoge eisen aan mensen en materialen. Het vereiste de ontwikkeling van een nieuwe doos met een hoge IP-beschermingsgraad. Naast de hoge eisen bespaart de contactdoos ook veel tijd tijdens de installatie dankzij de techniek met snelaansluiting.

Goed zichtbare en betrouwbaar werkende noodverlichting moet ook na meerdere jaren nog gegarandeerd zijn. Er worden nieuwe eisen gesteld aan ons plattekabelsysteem. Met de ontwikkeling van een platte kabel met isolatiebehoud FE180 wordt de noodverlichting zelfs bij brand tot 3 uur van energie voorzien – genoeg tijd om de tunnel veilig te evacueren. Naast de noodverlichting in de tunnel en de onderaardse gangen zorgde Woertz ook voor de tijdelijke bouwplaatsverlichting.

Gebruikte productsystemen:

woertz plattekabelsysteem 3g25 en 3g4 ip

Plattekabelsysteem IP 3G2,5 mm² en 3G4 mm² (IP66/68)

Dit systeem wordt gekenmerkt door zijn hoge mate van IP-bescherming en uitzonderlijke flexibiliteit wat betreft aanpassings- en uitbreidingsmogelijkheden, waardoor het ideaal is voor tunnelbouw.

platte kabel fe180 e30 e90 3g25 mm

Brandveiligheidssysteem FE180 E30/E90 3G2,5 mm²

Brandveiligheidssysteem FE180 E30/E90 3G2,5 mm² voor de stroomvoorziening van veiligheidsrelevante elementen zoals nood- en vluchtwegverlichting, rookafvoersystemen of brandweerliften.

kabelgeleidingssystemen brandveiligheid

Kabelgeleidingssystemen brandveiligheid

Bevestigingstechniek die de stroomtoevoer zelfs in noodgevallen garandeert.